Članska ekipa Športno-rokometnega društva Škofljica Pekarna Pečjak je, po sprostitvi ukrepov Vlade RS za športnike, v sredini meseca februarja po skoraj štirih mesecih (zadnji trening so izvedli v mesecu oktobru) ponovno pričela s treningi v letošnji sezoni 2020/21. Največja sprememba na prvem treningu je bila seveda na mestu glavnega trenerja. Gregor Cvijič je namreč konec mesec novembra sprejel nov izziv in prevzel mesto glavnega trenerja ribniškega prvoligaša in uprava je tako morala najti zamenjavo. Našli so jo kar v trenerju mlajših selekcij, in sicer je to postal Sebastjan Obajdin Parfant, ki je do sedaj vodil mladinsko zasedbo in obenem bdel nad celotnim mladinskim pogonom. 33-letnik je v preteklosti uspešno igral za našo člansko ekipo, kot članski trener pa ima na svojem trenerskem življenjepisu tudi vodenje rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica. Ne nazadnje pa se je že izkazal kot trener mlajših selekcij v našemu klubu in tako pozna večino teh fantov, ki so že priključeni k najvišjemu rangu klubskih kategorij.


Nekdanji reprezentant vseh slovenskih državnih selekcij je o novem izzivu povedal naslednje: »Najprej bi se zahvalil za izkazano zaupanje ob prevzemu vodenja članske ekipe. Kar pa se tiče samih ciljev, je pa tako, da bomo poskušali igrati atraktivno in uspešno, seveda pa je želja usmerjena v razvijanje domačih igralcev, da bi lahko v prihodnosti prevzeli vidne vloge v članskem tekmovanju. Predvsem pa upam, da se sama situacija z virusom čim prej stabilizira, da bodo tekmovalci lahko imeli čim bolj normalne pogoje za treniranje ter tudi tekmovanje. Seveda pa tudi, da bomo lahko v bližnji prihodnosti spet igrali ob prisotnosti gledalcev v dvoranah.«


Njegov pomočnik še naprej ostaja Miha Podlogar, trener vratarjev pa prav tako ostaja Aljaž Pavlič. Združenje 1.B-ligašev je konec februarja sprejelo spremenjen način tekmovanja do konca sezone, tako da našo člansko ekipo čaka še osem tekem prvega dela (do 11. kroga), nato pa se bo liga razdelila na dva dela (od 1. do 6. mesta ter od 7. do 12. mesta).