Po petkovi odigrani tekmi 1.B lige proti ekipi Šmartnega, našo člansko ekipo že v torek čaka nova preizkušnja, in sicer v pokalnem tekmovanju.

Žreb, ki je konec oktobra potekal na sedežu Rokometne zveze Slovenije, je določil da se bodo varovanci trenerja Gregorja Cvijiča pomerili proti drugouvrščeni ekipi 2.A lige - ekipi Cerklje-Radovljica. Združena ekip dveh gorenjskih klubov, kot že rečeno, v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja zaseda mesto pri vrhu, in sicer z enakim številom točk kot vodilna Ljubljana. Ekipa, ki jo vodi trenerka Pegi Berce, je na šestih srečanjih še neporažena in tako eden od favoritov za napredovanje v višji rang tekmovanja. Napoved pred tekmo je tokrat vas vas sporočil Žiga Regner: "O nasprotni ekipi nimamo natančne predstave, zato ne vemo najbolje, kaj pričakovati, a s tem se ne obremenjujemo. Prvotni in poglavitni namen je popraviti vtis s sobotne tekme, unovčiti svojo kakovost ter napredovati v naslednji krog tekmovanja."

Z Gorenjci (sicer še kot ekipa RK Cerklje) smo se nazadnje pomerili v sezoni 2016/17 in jih na obeh tekmah premagali - doma z rezultatom 33:20, v gosteh pa z rezultatom 23:28- Gorenjska zasedba je v tem času povsem prevetrila zasedba, se iz 1.B lige preselila v 2.A ligo in v letošnji sezoni cilja na prva mesta.

Pokal Slovenije, 1/16 finala, torek 4. decembra 2018
19.30 RK Cerklje-Radovljica : ŠD Škofljica Pekarna Pečjak